Stormachtig verloop Euregionaal Gardetreffen

28143

Het Euregionaal Gardetreffen in Brunssum had zondag last van de storm. De organisatie en de deelnemende gardes hadden maatregelen genomen om alles veilig te laten verlopen.

Zo werden de vlaggen tijdens de optocht ingepakt en was alles goed vastgezet.

Het Euregionale Gardetreffen werd zondag voor de 26e keer gehouden. Zo'n 25 prinsen- en dansgardes uit Nederland, België en Duitsland deden daar aan mee. Eén van de hoogtepunten was een optocht die door het centrum van Brunssum trok. Ook waren er optredens in de Brikke Oave.

Het Euregionale Gardetreffen vindt zijn oorsprong in Brunssum. Initiatiefnemer van het evenement is Rob Bindels die als toenmalige gardecommandant van CV De Streupers een treffen met andere gardes uit de regio organiseerde. In 1995 waren de eerste contacten gelegd en vond de eerste editie plaats in Brunssum.

Kijk hier naar een fotoreportage van het Euregionaal Gardetreffen 2020 in Brunssum >>

 

Bekijk je dit bericht via de ZO-NWS app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

weerfoto februari

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019