Stolpersteine geplaatst in Beekdaelen

25355

Donderdag zijn op diverse plaatsen in Beekdaelen zogeheten stolpersteine geplaatst. De stenen dienen als herdenking aan de Joodse slachtoffers van het Duitse Nazi-regime.

Het initiatief van de gedenkstenen is van de Duitse kunstenaar Günter Demnig. Inmiddels heeft hij al zo'n 60.000 gedenkstenen geplaatst. In Puth, Doenrade Amstenrade, Merkelbeek en Nuth zijn in totaal 9 stenen geplaatst voor woningen waar de Joodse slachtoffers voor het laatst gewoond hebben voordat ze werden gedeporteerd naar concentratiekampen.

De voormalige gemeente Nuth had al plannen gemaakt om stolpersteine te plaatsen. In het kader van de fusie tot de gemeente Beekdaelen is vervolgens ook in Onderbanken en Schinnen gekeken naar geschikte plaatsen.

Op 18 september is de officiële onthulling van de stolpersteine in het kader van 75 jaar bevrijding.

Bekijk je dit bericht via de LOO-tv app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019