Stitzinger en vd Raadt winnen Buffer-run

22606

Patrick Stitzinger en Jesse van der Raadt hebben de Buffer-run in Bingelrade gewonnen. Stitzinger schreeft vrijdagavond de 10 kilometer op zijn naam en Jesse van der Raadt was de snelste op de 5 kilometer.

Meervoudig Nederlands kampioen Patrick Stitzinger liep voor het eerst in Bingelrade. De 10 kilometerloop is daar meestal weggelegd voor Roel Wijmenga, maar die liet verstek gaan vanwege het NK.

Stitzinger werd in het slot van de wedstrijd op de hielen gezeten door Jorrit van der Raadt uit Schinveld. Van der Raadt liep in de laatste kilometers flink in op Stitzinger, waardoor het tijdsverschil bij de finish nog slechts 5 seconden was. Bij de vrouwen ging de winst naar Ellis Jacobs uit Oirsbeek.

Jorrit van der Raadt koos bewust voor de 10 kilometer in Bingelrade, om daarmee de weg vrij te maken voor zijn jongere broer Jesse. Die won er voor het eerst de 5 kilometer. Tweede werd Dennis Heemskerk uit Schinveld. Shelley van de Ven uit Heerlen won bij de vrouwen.

Kijk hier naar de fotoreportage van de Kids-run >>

 

Bekijk je dit bericht via de LOO-tv app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019