Stimuleringsregeling Meer bewegen voor Ouderen van start

21369

In Onderbanken is onlangs de stimuleringsregeling Meer bewegen voor Ouderen van start gegaan. Wethouder Rens Evers overhandigde de eerste kortingskaarten aan een groep oudere zwemmers.

De Gemeente Onderbanken heeft daarvoor een oude subsidieregeling nieuw leven ingeblazen. De ouderen kunnen dan met korting wekelijks baantjes trekken en oefeningen doen in het zwembad in Schinveld.

Bij het project zijn de gemeente, het Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk en Zwemschool Netty betrokken. 

De regeling is ter bevordering van de gezondheid van de 55-plussers. Daarnaast biedt het actieve ontspanning en is het zwemuurtje goed voor het leggen van contacten.

Sinds de heropening van het zwembad in Schinveld kunnen ouderen daar twee keer per week terecht om onder begeleiding te zwemmen. Tot voor kort moesten ze dat nog volledig zelf bekostigen en voor een groeiend aantal was dat een probleem.

 

21370 Wethouder Rens Evers reikte onlangs de eerste kortingskaart uit aan de oudere zwemmers.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019