Stiller asfalt op provinciale wegen

22161 In de komende jaren gaat de Provincie Limburg de provinciale wegen voorzien van een stiller soort asfalt. Ook bij de reconstructie van de N274 bij Schinveld en de Buitenring Parkstad Limburg wordt gebruik gemaakt van het geluidsreducerende asfalt.

Hierdoor kan de geluidsbelasting omlaag van 63 naar 55 decibel. Dit is goed nieuws voor de omgeving en omwonenden van de wegen. Een ander voordeel van het nieuwe type asfalt is dat het minder kwetsbaar is en dus langer meegaat.

De provincie heeft een actieplan opgesteld waarin nagenoeg 10 procent van het 440 kilometer lange provinciale wegennet in vijf jaar tijd vervangen wordt. Op dit moment is al ongeveer 90 kilometer wegdek voorzien van het stillere soort asfalt.

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019