Staking bij NedCar verboden

24723 Medewerkers van NedCar in Born mogen niet gaan staken. Dat heeft de rechtbank in Maastricht woensdag bepaald.

De FNV had de werknemers opgeroepen om op 10 en 11 januari het werk neer te leggen. De vakbond wil op deze manier een betere cao voor de werknemers in de metaalsector afdwingen.

De directie van de autofabrikant was naar de rechter gestapt om de zoveelste staking te voorkomen. Vorig jaar bleven de productiecijfer ook al enkele duizenden auto's achter op de cijfers die waren afgesproken met opdrachtgever BMW. De voornaamste oorzaak waren de vele stakingsdagen waarbij de productie in de autofabriek in Born stilgelegd moest worden. 

Nog meer stakingen zou er toe kunnen leiden dat de Duitse fabrikant als klant vertrekt. BMW verlaagde de productiecijfers al voor de fabriek in Born. Daardoor kwamen duizend tijdelijke banen op de tocht te staan. Een handreiking van VDL om 250 medewerkers een zichtbare stakingsmanifestatie te laten houden op de vrijdag werd door de vakbond FNV van de hand gewezen.

De vakbond gelooft niet in het geschetste doemscenario van de autofabrikant. De rechter ziet dat dus anders en de staking in Born is dus verboden.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019