Sociaal loket in Brunssum geopend

25578

Maandag is in Brunssum het loket Sociaal Centraal geopend. De gemeente Brunssum heeft een centraal loket opgezet voor hulpvragen op het gebied van zorg, jeugd en uitkering.

Mensen met meerdere hulpvragen worden niet meer van het kastje naar de muur gestuurd maar kunnen hun problemen op één plek op tafel leggen. Bij het loket kan men bijvoorbeeld terecht voor bijvoorbeeld een uitkering, jeugdhulp, een rollator of schuldhulpverlening. Volgens wethouder Servie L’Espoir (Zorg) kampen mensen vaak met een opeenstapeling van problemen. “Voortaan komt in Brunssum ook de hulp niet meer alleen. We kijken naar de samenhang, naar wat er speelt bij iemand, of bij een gezin. Zo zijn we beter in staat om passende oplossingen te bieden”, zegt L'Espoir.

Het nieuwe loket Sociaal Centraal is gevestigd in de ruimte van ISD BOL, náást de gemeentewinkel. Het loket is op werkdagen elke ochtend geopend van 10 tot 12 uur.

Klik hier voor een fotoreportage van de opening Loket Sociaal Centraal in Brunssum >>

Bekijk je dit bericht via de LOO-tv app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019