Snelheidsbeperking op de Dorpsstraat in Schinnen

24398 Vanaf volgend jaar mag het verkeer nog maar 30 kilometer per uur rijden over de Dorpsstraat in Schinnen. Op de valreep werd het plan nog tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering van Schinnen behandeld.

Door het inrichten van een 30-kilometerzone moet de overlast en de verkeersveiligheid in het centrum van Schinnen verbeterd worden. Nu wordt er nog vaak te hard gereden.

Volgens dagblad De Limburger is de verkeersoverlast is al jaren een doorn in het oog van de bewoners en de politiek. Eerder werd al getracht met drempels de snelheid terug te dringen. Echter deze maatregel zorgde voor nog meer overlast door trillingen en geluidsoverlast van het afremmende en optrekkende verkeer.

Nu worden, met minimale middelen, wegversmallingen bij de entrees van de Dorpsstraat aangebracht. Daarnaast wordt gewerkt met rood asfalt en borden om verkeersdeelnemers attent te maken op hun snelheid. Tevens krijgen voetgangers nieuwe zebrapaden.

Of de maatregelen afdoende zijn moet nog blijken. Bewoners zijn in iedergeval blij dat er iets wordt ondernomen.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019