Smeets blijft komende jaren bij Fortuna Sittard

Jorrit Smeets blijft voorlopig spelen bij Fortuna Sittard. De 24-jarige middenvelder heeft een contract getekend voor twee jaar.

Sinds zijn komst naar Sittard in 2016 is Smeets uitgegroeid tot één van de steunpilaren van de club en ook tot publiekslieveling. Volgens het bestuur van de eredivisionist is de 24-jarige uit Landgraaf komende voetballer 'een speler met een pitbull mentaliteit'. Maar hij weet ook waneer het tijd is om een stapje terug te nemen.

In een reactie op de website van Fortuna laat Smeets weten blij te zijn dat de fans ook de komende jaren kunnen blijven zingen dat hij een Fortunees is. Hij zal zich in het groen-gele shirt blijven inzetten om Fortuna in de Eredivisie te behouden. "Want dat is de plek waar de club hoort te zijn", zegt Smeets.