Slecht begin weekend voor Roda JC en Fortuna

Roda JC en Fortuna Sittard zijn het weekend slecht begonnen. Beide ploegen verloren vrijdagavond de wedstrijden. Roda JC speelde thuis tegen FC Den Bosch en Fortuna Sittard moest het in Almelo opnemen tegen Heracles.

Fortuna zag twee keer de bal in de eigen goal belanden. Het zat de ploeg van trainer Sjors Ultee dan ook niet mee. Fortuna kreeg strafschop tegen vanwege een overtreding in de 16 meter door George Cox. Dat zette Heracles op voorsprong. In de tweede helft kreeg Fortuna een mooie kans bij een strafschop vanwege een handsbal, maar Mark Diemers miste. Uiteindelijk werd het nog 2-0 voor Heracles.

Roda JC speelde één van de slechtste wedstrijden ooit. FC Den Bosch was in het Parkstad Limburg stadion oppermachtig en keerde bij een eindstand van 1-5 en met drie punten huiswaarts. Het was de eerste wedstrijd onder leiding van tijdelijk trainer Maurice Verberne. Na de eerste 7 minuten keek zijn ploeg al tegen een 0-2 achterstand aan. Het enige doelpunt van Roda JC kwam van Iké Ugbo die door een fout in de FC Den Bosch verdediging eenvoudig kon scoren.

Na rust moest Roda JC het duel afmaken met 9 man. Pepijn Schlösser incasseerde zijn tweede gele kaart en werd met rood van het veld gestuurd. Tegen het einde werd Mart Remans met de brancard van het veld gedragen vanwege een blessure. Alle wissels waren toen reeds gebruikt. Roda JC staat nu 18e.

Kijk hier naar een fotoverslag van Roda JC - FC Den Bosch >>

Bekijk je dit bericht via de ZO-NWS app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

weerfoto februari