Senden: Noodlijdend Roda JC wil financiële steun fans

28692 Het wederom in financieel zwaar weer verkerende Roda JC heeft in de zoektocht naar hulp aangeklopt bij de fans. Dat bevestigt oud-speler en woordvoerder van de stichting Wij zijn Roda JC Ger Senden in gesprek met ZO-NWS.

De Kerkraadse club heeft volgens Senden gevraagd om een bedrag van 60.000 euro, door fans opgehaald tijdens een eerdere actie om de eerstedivisionist te redden, te mogen gebruiken. Roda JC heeft in totaal zo snel als mogelijk 1,2 miljoen euro nodig om het lopende seizoen af te maken. De Kerkradenaren hebben nog geld, naar verluidt een bedrag van vele tonnen, tegoed van medeaandeelhouder Aleksei Korotaev.

Daarnaast denkt Roda ook van Frits Schrouff nog recht te hebben op een bepaald bedrag. Eerstgenoemde kan echter door een slepende rechtszaak in Dubai niet beschikken over zijn geld en Schrouff wil volgens ingewijden maximaal 80.000 euro aan Roda betalen. Dit laatste heeft te maken met de afwikkeling van de overdracht van aandelen met de nieuwe leiding van de Kerkraadse club.

Roda JC heeft door de coronacrisis geen inkomsten omdat er geen wedstrijden kunnen worden gespeeld, maar deze crisis staat zo goed als los van de financiële problemen in Kerkrade. De bovengenoemde 1,2 miljoen was de profclub sowieso tekort gekomen. In dit bedrag zit onder andere 500.000 euro die Roda heeft moeten betalen om een cateringbedrijf af te kunnen kopen.

De gemeente Kerkrade heeft het noodlijdende Roda uitstel van het betalen van huurpenningen voor het Parkstad Limburg Stadion gegeven, waardoor de salarissen - naar verluidt om en nabij 160.000 euro netto - toch betaald kunnen worden deze maand. Ook heeft de Kerkraadse club uitstel van het betalen van de loonbelasting gekregen, blijkt uit informatie die ZO-NWS heeft ingezien.

Voor verdere hulp is binnen de Roda-top interim-algemeen directeur Karel Bouckaert gevraagd om contact te leggen met de KNVB om te kijken of vanuit Zeist eventueel, middels bijvoorbeeld een steunfonds, financiële steun te verwachten valt.

 

Bekijk je dit bericht via de ZO-NWS app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'

 

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019