Schiffelers voorgedragen als wethouder GBBL

22112 GBBL in Landgraaf heeft Alex Schiffelers voorgedragen als wethouder. Hij gaat de huidige wethouder van de partij, John Ringens, vervangen.

Ringens laat de wethouderspost gezien zijn leeftijd aan zich voorbijgaan. In een reactie aan de lokale politieke partij laat hij weten dat hij als fulltime wethouder in de praktijk wekelijks 60 uur maakt. Ringens weet niet of hij dat nog vier jaar vol gaat houden. Ringens ging aan de slag als wethouder toen het oude college door de kwestie herindeling in 2017 ten val kwam.

Alex Schiffelers is al 24 jaar actief in de gemeenteraad van Landgraaf en was tijdens de laatste verkiezingen lijsttrekker voor de partij in de dorpskern Schaesberg.

Freed Janssen en Christian Wilbach keren wel terug als wethouder. GBBL haalde tijdens de verkiezingen de absolute meerderheid maar wilde niet alleen regeren in Landgraaf. De nieuwe coalitie bestaat uit GBBL, het CDA en de eenmansfractie LWH van voormalig CDA-wethouder Wiel Heinrichs. Het CDA gaat twee parttime wethouders leveren. Daarmee komt het totaal aantal wethouders uit op vijf.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019