Schadeclaim Awacs-overlast blijft oplopen

22194 De rechtbank in Maastricht heeft zich opnieuw gebogen over de schadeclaim in verband met de Awacs-overlast. Een claim die inmiddels is opgelopen tot boven de 8 miljoen euro.

180 inwoners zeggen al 30 jaar last te ondervinden van de vliegtuigen van de Navo-basis vlak over de grens bij Schinveld. Zij eisen een vergoeding van 8,1 miljoen euro. Dat is 1.500 per jaar per klager. Deze eis ligt in de lijn met vergoedingen die zijn toegekend aan omwonenden van de vliegvelden in Beek en Schiphol.

Ook de Raad van State vond in maart 2016 dat de overlast van de vliegtuigen te hoog was en een schadevergoeding op zijn plaats was. De ministeries van Defensie en Infrastructuur en Milieu moesten opnieuw een besluit nemen over deze zaken.

Omdat geluidsmaatregelen en een schadeclaim werden afgewezen stapte de vereniging Stop Awacs naar de rechter. Die bepaalde toen dat de besluiten van de minister en de staatssecretaris niet aan de opdracht van Raad van State voldeden en dat er opnieuw naar de zaak gekeken moest worden.

Bij de behandeling van het hoger beroep was overigens niemand aanwezig. Stop Awacs liet aan de krant weten dat zij het hoger beroep ziet als een vertragingstactiek. Volgens Stop Awacs loopt de hoogte van de schadeclaim daardoor alleen maar verder op.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019