Schade niet veroorzaakt door inbrekers

22190 Bewoners van de Heerlense wijk Heerlerbaan kunnen weer iets rustiger gaan slapen. Er is volgens de politie geen sprake van een inbraakgolf in hun wijk.

De commotie was ontstaan nadat een bewoner via de buurtapp melding maakte van schade aan haar raam. De schade zou vermoedelijk ontstaan zijn bij een inbraakpoging. Hierop controleerden nog meer buurtbewoners hun ramen en ook zij ontdekten soortgelijke schade. De politie stelde een buurtonderzoek in nadat zij verschillende meldingen uit de wijk had gekregen. 

Tijdens het onderzoek werd echter duidelijk dat niet inbrekers de schade aan de sluitingen van de ramen hadden veroorzaakt, maar de bewoners zelf. Waarschijnlijk is de schade aan de kozijnen ontstaan doordat de handgreep van de ramen in de verkeerde positie heeft gestaan tijdens het openen of het sluiten van de ramen.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019