Roda: toekomstplan ingediend bij gemeente, top van club sprak met college

29482

Roda JC heeft een toekomstplan ingediend bij de gemeente Kerkrade. Het college van burgemeester en wethouders heeft inmiddels een gesprek hierover gehad met de initiatiefnemers namens de eerstedivisionist, bevestigt gemeentewoordvoerster Samantha Wisniewski tegenover ZO-NWS. 

 
"Het college heeft op 19 mei een plan ontvangen van de BVO Roda JC Kerkrade. Dit plan wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. De raad zal hierover tijdens de raadsvergadering van 1 juli een beslissing nemen", legt Wisniewski desgevraagd namens de gemeente uit aan deze omroep. "Een reactie op het plan voorafgaand aan deze vergadering is niet aan de orde."
 
Vertegenwoordigers van de Kerkraadse club zijn inmiddels op het stadhuis geweest. "De initiatiefnemers hebben enkele weken geleden aan het college een mondelinge toelichting op de plannen gegeven. Het college heeft daarvan kennis genomen en aangegeven het plan in uitgewerkte status aan de raad voor te willen leggen." 
 
De gemeente bevestigt daarnaast dat burgemeester Petra Dassen, zoals eerder al door ZO-NWS gemeld, een verdere rol heeft gespeeld bij de redding van Roda. Woordvoerster Samantha Wisniewski: "De burgemeester heeft vervolgens met mandaat van het college op bestuurlijk relevante momenten de afgelopen weken contact onderhouden met de initiatiefnemers van het plan." 
 

Weerfoto mei

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019