Roda speelt gelijk tegen MVV

De Limburgse derby tussen Roda JC en MVV is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Even zag het er naar uit dat MVV de punten mee naar huis nam, maar in de slotminuten kwam Roda op gelijke hoogte.

De wedstrijd werd tot twee keer toe stilgelegd. Al na de eerste minuut vanwege het afsteken van vuurwerk. Na een kwartier legde de scheidsrechter Pol van Boekel de derby opnieuw stil, deze keer vanwege rookbommen.

Aanvankelijk leek MVV op voorsprong te komen door een kopbal van Holtby, maar het doelpunt werd afgekeurd. Over en weer waren er een paar fraaie kansen, maar tot aan de rust bleef het 0-0.

Gaandeweg de tweede helft werd het spel van Roda JC beter. Maar het was MVV dat in de 68e minuut via Joeri Schroijen uit een counter op voorsprong kwam. Roda was dicht bij de gelijkmaker maar het schot van Roland Alberg eindigde bij de MVV-doelman. Tegen het einde van de wedstrijd (88e minuut) was Koen Kostons wel succesvol: 0-2.

Roda gaf zich echter nog niet gewonnen. Roland Alberg zag zijn kans schoon en maakte de aansluitingstreffer. Een minuut later en inmiddels in blessuretijd zette Ike Ugbo de 2-2 eindstand op het scorebord.

Kijk hier naar het fotoverslag van de wedstrijd Roda JC-MVV >>

Bekijk je dit bericht via de ZO-NWS app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

Weerfoto januari