Roda-Leverkusen afgelast om veiligheid

841 De geplande voetbalwedstrijd van Roda JC tegen Bayer 04 Leverkusen gaat niet door. De vriendschappelijke wedstrijd stond gepland voor zaterdag.

Loco-burgemeester Peter Thomas heeft echter besloten de toestemming voor deze wedstrijd in te trekken omdat een groot aantal Duitse supporters ongeorganiseerd en zonder toegangsbewijs naar Kerkrade wilde reizen. Daardoor kan de openbare orde en veiligheid bij het stadion en in de binnenstad niet gegarandeerd worden door de politie.