Roda JC zet hoofdtrainer Jean-Paul de Jong op non-actief

Het zwalkende Roda JC heeft hoofdtrainer Jean-Paul de Jong op non-actief gesteld. Zijn assistent Maurice Verberne neemt tijdelijk de honneurs van De Jong waar.

Het besluit van de clubleiding van de Kerkraadse club komt niet geheel onverwacht. De Jong lag door zijn manier van communiceren al maandenlang onder vuur bij een groot deel van het personeel van Roda en de resultaten van zijn elftal in de Keuken Kampioen Divisie waren zeer slecht.

Jean-Paul de Jong was pas aan zijn eerste seizoen bezig in Kerkrade. Eerder was hij werkzaam bij FC Utrecht en FC Eindhoven.

Weerfoto januari