Roda JC: eerst begrotingstekort afdekken, dan verder praten

26007

Bij het noodlijdende Roda JC worden op de achtergrond op dit moment in het diepste geheim eerst onderhandelingen gevoerd met partijen om het begrotingstekort van de club op korte termijn af te dekken. Mede omdat dit meer tijd kost heeft eigenaar Frits Schrouff de aandeelhoudersvergadering uitgesteld naar eind volgende week.

Dit uitstel is nodig om verdere gesprekken door eigenaar Frits Schrouff en zijn vaste adviseur Huub Mullenders te kunnen voeren met eventuele overname-kandidaten. Eén van de andere geïnteresseerde partijen die Roda zou willen overnemen, zou uitzendondernemer Harm Wiertz zijn, zeggen bronnen tegen ZO-NWS. De succesvol zakenman was in het verleden actief binnen de top van Roda JC, maar vertrok hier uiteindelijk. Intern bij de Kerkraadse club wordt er mede daarom op dit moment met argusogen gekeken naar zijn plannen.

De onderhandelingen met de Rus Mikail Ponomarev, die zich zelf enige tijd geleden meldde in Kerkrade, verliepen onlangs positief. Eigenaar Schrouff had vertrouwen in het contact met deze partij, maar de Rus zette de beoogde samenwerking plotseling 'on hold'. In de afgelopen dagen is er toch weer contact geweest tussen de noodlijdende Kerkraadse club en Ponomarev over een eventuele investering. Voor het feit dat Ponomarev dan eigenaar zou worden van twee clubs zou al een voorlopige oplossing zijn gevonden.

De Rus is ook eigenaar en voorzitter van het Duitse KFC Uerdingen, de club waar Roda-boegbeeld Eric van der Luer twee seizoenen werkzaam is geweest en betrokkenen kent. Ponomarev zou niet alleen de aandelen van Schrouff overnemen maar ook die van Aleksei Korotaev. 

Deze Zwitserse Rus, overigens geen bekende van Ponomarev, bezit op zijn beurt 20 procent van de aandelen, maar mag door een langlopende rechtszaak in Dubai het land niet uit en er ligt beslag op zijn bankrekeningen. Oud-speler Ger Senden hoopt samen met de groep Roda 2.0 ook nog een rol te kunnen spelen bij het voorkomen van een eventueel faillissement.

De aanvraag hiervoor is (vooralsnog) uitgesteld. "Ieder uitstel is voor ons positief", aldus Senden. Frits Schrouff zal op zijn laatst eind volgende week een beslissing nemen. Roda JC moet namelijk uiterlijk 15 juni de begroting voor komend seizoen inleveren bij de KNVB.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019