Roda-fans zetten geldschieter stadion uit

De beoogde nieuwe eigenaar van Roda JC, Mauricio Garcia de la Vega, is door Roda-fans het stadion uitgezet. Dat gebeurde vrijdagavond in de rust van de thuiswedstrijd tegen De Graafschap.

Middels een vooraf geplande actie werd de Mexicaan door een groep supporters van zijn plek gehaald en naar de uitgang gebracht. De beveiliging greep niet in. Buiten werd De la Vega door de politie ontzet en met een politieauto afgevoerd. Waar hij naartoe werd gebracht is niet bekend.

Al vanaf het begin van de wedstrijd werd actie gevoerd omdat de beoogde nieuwe eigenaar nog geen euro in de club heeft gestoken. Uit protest bleef de koempeltribune leeg en staken supporters rode kaarten op.

Foto's van het protest tegen Mauricio Garcia de la Vega >>

Bekijk je dit bericht via de ZO-NWS app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

weerfoto september