'Roberto H. wilde in Kerkrade tweede slachtoffer maken'

26398

De 52-jarige Roberto H., die vastzit op verdenking van het doodsteken van zijn ex-vriendin Reagan Perez (42) in Kerkrade afgelopen woensdag, zou van tevoren eerst een andere vrouw in de buurt hebben willen aanvallen met het eerder gekochte mes. Dat vertellen meerdere vrienden en bekenden tegen ZO-NWS.

Desbetreffende vrouw, die om de hoek woont bij de plek waar Reagan Perez naast haar woning aan de Erensteinerstraat om het leven werd gebracht, zou van tevoren door een vriendin gewaarschuwd zijn dat Roberto H. naar haar onderweg was. Zij kon zich hierdoor bijtijds in veiligheid brengen. "Roberto kende haar ook en wilde haar ook wat aandoen, waarschijnlijk omdat ze voor Reagan opkwam", vertelt een goede vriendin van beide vrouwen.

Ex-tbs'er H. ging na deze mislukte poging met het eerder bij de buurtsuper aan de Hertogenlaan gekochte vleesmes naar de Erensteinerstraat. Hier zou hij Perez hebben doodgestoken. De verdachte vijftiger sloeg hierna op de vlucht, maar kon door een arrestatieteam op de Hendrik van Veldekestraat in Heerlen uiteindelijk worden opgepakt.

Het OM in Limburg laat desgevraagd via persofficier van justitie Fanny Hilhorst weten dat de aanhouding van H. inmiddels door de rechter-commissaris is getoetst en rechtmatig is bevonden. "Komende week zal hij worden voorgeleid", aldus Hilhorst. De advocaat van H. wilde geen vragen beantwoorden over deze zaak. "Dat mag ik niet, want er zitten beperkingen op."

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019