RKVV Voerendaal waarschuwt voetbaljongeren tweede keer

RKVV Voerendaal heeft voor de tweede keer in vijf dagen tijd jongeren erop geattendeerd dat het verboden is om te voetballen op het sportcomplex zolang de poorten gesloten zijn.

Al heeft voorzitter Jo Consten wel het vermoeden dat het besef bij jongeren en ouders begint door te dringen.

"Er wordt voor mijn gevoel al beduidend minder gevoetbald dan een aantal dagen geleden. De jongeren laten zich niet weerhouden door een 1 meter 80-hoge afrastering en klimmen gewoon over het hek om te voetballen, want alle poorten zijn gesloten", zegt Consten tegen ZO-NWS. "Er loopt ook een boa van de gemeente rond die een oogje in het zeil houdt."

Vijf dagen geleden bracht de voetbalclub op Facebook al een keer de duidelijke boodschap naar buiten: 'Voetballen op het complex is niet toegestaan' met daarnaast het vriendelijke verzoek aan ouders om met hun kinderen over de mogelijke risico's en de genomen maatregelen te praten. Het toch betreden van het veld en de accomodatie kan resulteren in een geldboete van ruim 4000 euro.

De maatregelen zijn bedoeld om een grotere uitbraak van het coronavirus te voorkomen.