Rens Evers kandidaat-wethouder in Roermond

21940

Rens Evers uit Schinveld wordt namens GroenLinks naar voren geschoven als wethouder in Roermond. Dat heeft de Gemeente Roermond woensdag bekendgemaakt bij de presentatie van de kandidaat-wethouders.

GroenLinks vormt in de stad de nieuwe coalitie samen met CDA, Demokraten Swalmen en D66. De partijen zijn in hoofdlijnen akkoord met de invulling van de wethoudersposten. GL Roermond levert twee wethouders, Rens Evers en Marianne Smitsmans, en is daarmee is waarschijnlijk de eerste Limburgse gemeente met twee GroenLinks wethouders.

De benoeming van Evers is opmerkelijk omdat hij namens GroenLinks kartrekker is voor de gemeenteraadsverkiezingen in november voor Beekdaelen. Als de benoeming in Roermond doorgaat dan legt hij die taak neer, zo heeft hij woensdag aan GL Beekdaelen laten weten. 

In Roermond is hij de enige nieuwkomer in het college, waar hij straks fulltime aan de slag gaat. Hij krijgt daar de portefeuille klimaat, wijken en infrastructuur.

Rens Evers is sinds 2014 wethouder in de gemeente Onderbanken namens de lokale partij PRO. Daarvoor zat hij 8 jaar in de gemeenteraad. Daarnaast is hij al jaren lid van GroenLinks.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019