René Eijer stopt als trainer Fortuna

René Eijer (56) stopt na dit seizoen als trainer bij Fortuna Sittard. Dat Eijer afzwaait heeft niets te maken met de prestaties van de ploeg, zo laat de club weten via hun eigen website.

De trainer heeft last de ziekte MS. Deze chronische aandoening aan het zenuwstelsel stond ook het afgelopen seizoen Eijer meermaals in de weg als trainer. Zijn rechterhand, assistent-trainer Kevin Hofland, nam het actieve deel van de training vaak voor zijn rekening. Eijer laat weten dat hij met pijn in het hart heeft besloten een stapje terug te doen.

Hofland zou graag trainer van de Sittardse club willen worden maar heeft daarvoor nog niet de juiste papieren. Als alles goed gaat heeft de in Bingelrade wonende Hofland volgend jaar zijn trainerspapieren. Daarom moet Fortuna voor komend seizoen toch nog op zoek naar een nieuwe trainer.