Regenwaterbuffer Wolfhagen stuk groter

24401 De regenwaterbuffer in het Schinnense Wolfhagen is fors onder handen genomen. In de afgelopen weken werd de capaciteit van de buffer bijna verdubbeld.

In het kader van de aanpak van de wateroverlast werden diverse locaties onderzocht voor de aanleg van een nieuwe waterbuffer. Ook werden de bestaande waterbuffers bekeken. De buffer in Wolfhagen bleek heel eenvoudig uitgebreid te kunnen worden. Nu kan de buffer 1.553 m³ water bergen in plaats van de 785 m³ in de oude situatie.

Wethouder Jeanette Quadvlieg-van Dam is blij dat een aantal maatregelen die de wateroverlast moeten beperken zo snel kunnen worden uitgevoerd. Josette van Wersch van het Waterschap geeft aan dat het aanpakken van de problematiek in de gemeente Schinnen zeer complex is. Het Waterschap wil samen met de gemeente en nog diverse andere partijen de waterproblematiek aanpakken.

 

24400

foto © LOO-tv | gemeente Schinnen

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019