Recordaantal bezoekers voor Mijnmuseum

27804

Het Mijnmuseum in Heerlen heeft het afgelopen jaar 13.777 bezoekers getrokken. Daarmee wordt de stijgende lijn van de afgelopen jaren verder doorgetrokken.

De stijging is vooral te danken aan het forse aantal bezoekers van het pop-up museum in het Maankwartier. Deze bijzondere tentoonstelling stond vanwege de 75-jarige bevrijding van Limburg, geheel in het teken van de mijnen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zo'n 3.500 bezoekers bezochten het tijdelijke museum.

Volgens het museum ligt het aantal bezoekers sinds het jaar van de mijnen in 2015 steeds hoger dan 10.000 bezoekers per jaar.

Of het komende jaar ook zoveel bezoekers het museum weten te vinden is nog afwachten. Het museum gaat verhuizen naar het centum van Heerlen.

 

Weerfoto januari

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019