Reconstructie in Merkelbeek feestelijk opgeleverd

21053

In Merkelbeek is woensdag de oplevering van de reconstructie van de Douve en omgeving gevierd. Gedeputeerde Eric Geurts en wethouder Peter Salden verrichtten de openingshandeling.

De werkzaamheden gingen in augustus vorig jaar van start. Omdat de riolering moest worden vervangen ging een aantal straten flink op de schop. Meteen werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om zoveel mogelijk regenwater af te koppelen van het riool en te infiltreren in de grond.

De straten en het plein zijn inmiddels opnieuw ingericht. Een deel van het plein heeft een functie als ontmoetingsplek gekregen. Zo zijn rondom het historische puthuisje zitplekken en een jeu de boules baan aangelegd.

In de toespraken werden de omwonenden bedankt voor het geduld dat ze hadden met de werkzaamheden en de overlast. Samen met de buurtbewoners werd een maquette onthuld van de Onderbankse kunstenaar Petrie Klinckhamers.

 

21054 21055

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019