Rechtszaak vermoorde advocaat van start

27805

In de extra beveiligde bunker in Amsterdam gaat volgende week woensdag de zaak van de vermoorde advocaat Derk Wiersum van start. Bij de voorbereiding van de moord in Amsterdam is een in Brunssum gestolen Volkswagen busje gebruikt.

De 36-jarige Giërmo B. uit Almere werd in oktober in zijn woning in Amsterdam door een arrestatieteam aangehouden als verdachte. Hij wordt gezien als mogelijke schutter. Het Openbaar Ministerie gaat er vanuit dat meerdere mensen betrokken waren bij de moord. Opdrachtgever zou de in Dubai opgepakte Ridouan Taghi zijn. Taghi is op zijn beurt hoofdverdachte in het grote liquidatieproces Marengo. De advocaat stond één van de kroongetuigen tegen Taghi bij.

Het in Brunssum gestolen busje had getinte ramen en werd gebruikt om de woning en de straat van de advocaat in de gaten te houden. Het busje werd uiteindelijk in een parkeergarage in Amsterdam aangetroffen met een lekke band.

De zaak wordt woensdag eerst pro-forma behandeld. Wanneer de rechtszaak inhoudelijk op zitting komt is nog onduidelijk.

 

Weerfoto januari

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019