Rechtszaak Pinkpopdrama van start

26333

Vrijdag is de rechtszaak tegen de veroorzaker van het Pinkpopdrama van start gegaan. De Heerlense Danny S. was zelf vanwege emotionele redenen niet aanwezig.

Hij wordt ervan verdacht op 18 juni 2018 op de Mensheggerweg in Landgraaf een groep mensen aangereden te hebben. Bij het ongeluk kwam een Heerlenaar om het leven en drie anderen raakten zwaargewond.

Zijn advocaat Raimon Maessen vindt dat een politieagent moet worden opgeroepen voor verhoor. Hij zou kort voor het dramal langs de ingang van de festivalcamping gereden zijn. Uit zijn verklaring moet duidelijk worden of de mensen toen ook al op de weg zaten die kort daarvoor was vrijgegeven voor het verkeer. 

Tijdens de eerste zitting bleek ook dat de politie er nog steeds niet in geslaagd is om de telefoon van de man uit te lezen. Hieruit moet duidelijk worden met wie hij na het ongeluk contact heeft gehad. De verdachte was na het ongeluk doorgereden. Later op de dag had hij zich alsnog bij de politie gemeld.

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019