Rechter stelt Romboutscollege in het gelijk

22120 Het Romboutscollege in Brunssum heeft een autistische leerlinge terecht van school verwijderd. Dat heeft de rechtbank Limburg vandaag beslist.Het meisje (18) is begin dit jaar van school gestuurd na een flink aantal incidenten. Toch verscheen zij zo nu en dan op school. Ook wil ze deelnemen aan de examens die binnenkort van start gaan. De leerling zegt hier recht op te hebben omdat ze zes jaar lessen heeft gevolgd op de Brunssumse school en wilde dat via de rechter afdwingen.

De school probeerde dit echter te voorkomen om zo de onrust voor de andere leerlingen weg te nemen. De rechter gaf scholenkoepel LVO, waaronder het Romboutscollege valt, gelijk. Mocht de studente zich niet aan de uitspraak houden dan kan zij rekenen op boetes van 100 euro per overtreding tot maximaal 10.000 euro. Ook moet ze de proceskosten van 1700 euro betalen.

De schoolcarrière van de studente is niet zonder slag of stoot verlopen. Diverse instanties, Jeugdzorg en zelfs de politie kwamen er geregeld aan te pas. Een oplossing voor de problemen is er niet. In een reactie liet directeur Peter-Paul Truijen weten dat de problematiek de school boven het hoofd gegroeid is. Volgens de school hoort de leerlinge thuis op het speciaal onderwijs en niet op een reguliere school.

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019