Rechter doet belangrijke uitspraak over mijnschade

24097 De rechter heeft in twee gevallen van mijnschade de minister en het Waarborgfonds Mijnschade teruggefloten. In eerste instantie werden de schadeclaims afgewezen omdat deze verjaard zouden zijn.

Hier waren de eigenaren van twee panden in Kerkrade het niet mee eens en stapten naar de rechter. Deze oordeelde dat de verzakking van de bodem het gevolg was van een kapotte afsluiting. Omdat niet vast te stellen is wanneer de afsluiting kapot is gegaan kan er ook geen sprake zijn van verjaring en dus moet het Waarborgfonds alsnog opkomen voor de schade aan de woning.

Gedeputeerde Eric Geurts is ook blij dat het Waarborgfonds ook aansprakelijk is voor toekomstige schade aan woningen die het gevolg zijn van de mijnen. De uitspraak van de rechter kan veel gevolgen hebben voor mensen die ook mijnschade aan hun woningen hebben.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019