Raad stemt in met buurtcentrum Treebeek

25588 impressie Hart voor Treebeek

Het buurtcentrum in Treebeek komt definitief tegenover de Plus supermarkt op de plek van voormalige openbare basisschool Treebeek, die enkele jaren geleden werd gesloopt.

De plannen moesten worden herbevestigd om woningcorporatie Wonen Zuid aan boord te houden. De corporatie betaalt ruim vijf miljoen aan woningen boven het complex en heeft een flinke vinger in de pap bij de realisatie. Wonen Zuid zou niet meedoen als voor een andere locatie werd gekozen. Daar werd geregeld over gesproken.

In de zogenoemde maatschappelijke voorziening is plek voor een huisartsenpost, fysiotherapeut, verschillende zorgaanbieders, verenigingen en horeca.

Nu de gemeenteraad akkoord is met de komst van de maatschappelijke voorziening kan worden aanbesteed. Voor de bouw trekt de gemeente ruim 2 miljoen euro uit. Wonen Zuid betaalt 5,6 miljoen mee voor de bouw van woningen op het complex.

Het buurtcentrum is een van de laatste onderdelen van het plan Hart voor Treebeek, een opwaardering van het gebied rond het Treebeekplein. Dat plan ligt er overigens al 11 jaar.

In 2020 moet het pand worden opgeleverd.