Provincie steekt tonnen in projecten Brunssum

25346

De provincie steekt in totaal 8 ton in drie grote projecten in Brunssum. Gedeputeerde Eric Geurts overhandigde woensdag tijdens een werkbezoek een cheque aan de gemeente.

Ook werd een intentieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van de zogeheten oostflank. Het gebied van de mijnsteenberg waar Brunssum wil inzetten op grootschalige economische ontwikkeling.

300.000 euro draagt de provincie bij in het opknappen van de openbare ruimte in het Schutterspark. 250.000 euro is bestemd voor het Treebeekplein. Voor een overkapping van het openluchttheater krijgt de gemeente een bijdrage van 250.000 euro. 

Tijdens het werkbezoek werd ook een bezoek gebracht aan de badhokjes van het oude zwembad op de Brunssummerheide. Daar zaten in de Tweede Wereldoorlog Joodse kinderen ondergedoken. Besloten is om de badhokjes te behouden. De badhokjes zijn nu onderdeel van de Manege Brunssummerheide die binnenkort gesloopt wordt.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019