Provincie moet opnieuw naar schadeclaim Brunssumer kijken

28646

De provincie Limburg moet opnieuw kijken naar planschade die is ontstaan aan een woning in Brunssum door de aanleg van de Buitenring. Dat heeft de rechtbank in Roermond besloten.

De woning in De Kling in Brunssum ligt op zo'n honderd meter van de vierbaans randweg. De eigenaar die de woning in 1996 had gekocht vindt dat hij recht heeft op een compensatie voor de waardevermindering van de woning. De Schadecommissie Buitenring Parkstad Limburg adviseerde om een bedrag van 8.300 euro toe te kennen. De provincie besloot echter anders omdat de bewoner had kunnen weten dat de randweg aangelegd werd. Dat zou blijken uit een Streekplan van 1977. De planschade werd daarom afgewezen. Nadat ook het beroep tegen deze beslissing werd afgewezen stapte de eigenaar naar de rechter omdat in de Streekplannen van 1987 en 1991 niet meer vermeld werd.

De rechtbank geeft de man gelijk en volgens dagblad De Limburger heeft de provincie tevens een tik op de vingers gekregen. De koper kon redelijkerwijs niet weten dat de buitenring zo dicht langs zijn woning kwam te lopen.

Omdat de rechter niet kan beslissen over een schadeclaim moet de provincie de behandeling van de claim opnieuw beoordelen. Bovendien moet de provincie de proceskosten voor de Brunssumer betalen.

weerfoto maart

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019