Provincie hield in 2017 drie miljoen over

24051 De Provincie had in 2017 het huishoudboekje netjes op orde en wist ongeveer drie miljoen euro over te houden. Uit de cijfers van het CBS blijkt dat Limburg niet de meest zuinige provincie was.

Die titel ging naar Brabant. De provincie kreeg het afgelopen jaar bijna 1 miljoen euro binnen, daarvan kon ruim 330 miljoen aan de spaarpot worden toegevoegd. De Brabanders kregen het afgelopen jaar wel ruim 260 miljoen meer binnen dan alle andere provincies.

Limburg zit met 531 miljoen euro aan inkomsten in de middenmoot. Flevoland kreeg in 2017 het minste geld binnen. Dat provinciebestuur moet het doen met 206 miljoen euro.

De Provincies Groningen en Zeeland hebben het afgelopen jaar meer geld uitgegeven dan dat zij binnen hebben gekregen. De inkomsten van de provincie bestaan voor het grootste deel uit gelden vanuit Den Haag. Daarnaast vloeit ook een deel van de motorrijtuigenbelasting in de schatkist van de provincie.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019