Procedurefout kost Beekdaelen ruim 1250 euro

29890

De Gemeente Beekdaelen moet vanwege een procedurefout 1250 euro betalen aan de initiatiefnemer van een zorgboerderij. Volgens verantwoordelijk wethouder Jan Hermans heeft Beekdaelen teveel tijd nodig gehad om tot het afwijzen van de omgevingsvergunning te komen.

De Geleense ondernemer heeft plannen om op zijn perceel aan de Heringsbosch, op de grens van Schinveld en Duitsland, een zorgboerderij met bed and breakfast te beginnen. Het college van Beekdaelen weigerde in maart een vergunning af te geven. Echter had de gemeenteraad eerst een verklaring van geen bedenkingen moeten afgeven. Dat wordt nu pas na de zomervakantie in de gemeenteraad besproken.

Tijdens de onlangs gehouden commissievergadering liet initiatiefnemer Van Leeuwen weten dat hij 17 maanden lang niets gehoord had van de gemeente. Volgens wethouder Hermans is dit onjuist en zou de ondernemer zelf ook debet zijn aan de lange duur van de procedure omdat hij stukken te lang heeft laten liggen.

De voormalige gemeente Onderbanken gaf in 2017 onder voorwaarden groen licht aan het project. De fusiegemeente is echter een andere mening toegedaan. Ook bewoners van Heringsbosch zien het liefst dat er een streep gezet wordt door het plan.   

Kijk in het onderstaande videofragment van de Commissievergadering van donderdag 18 juni vanaf 7.30 minuut naar het inspreken van de initiatiefnemer en vanaf 53 minuten naar de reactie van wethouder Jan Hermans.

 

weerfoto juni

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019