Problemen bij Opvang De Klomp in Heerlen

22801 De gemeente Heerlen gaat de problemen rondom de Heerlense Dag- en Nachtopvang De Klomp aanpakken. Daarbij wordt ook gedacht aan een eventuele verplaatsing.

Omwonenden klagen al jaren over overlast van de opvang. Volgens SP-wethouder Peter van Zutphen voldoet de opvang in het voormalige winkelcentrum niet meer aan de eisen van deze tijd.

Was de opvang aanvankelijk bedoeld voor verslaafden en daklozen, nu zijn het mensen met zogenaamde multiproblematieken: mensen met psychische problemen in combinatie met lichamelijke of verstandelijke handicaps.

Peter van Zutphen laat aan De Limburger weten dat hij in gesprek gaat met hulpverleners, politie en omwonenden. Dan moet duidelijk worden hoe bepaalde zaken kunnen worden aangepakt en of verhuizing van de opvang nodig is.

De wethouder benadrukt dat de problemen niet ontstaan door overbevolking van de opvang. Daar is in Heerlen geen sprake van.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019