Prinsenfamilie bij de Brikkebekkesch

Carnavalsvereniging de Brikkebekkesch uit Brunssum heeft geen prins of prinsenpaar en ook geen dreigestirn, maar een heuse prinsenfamilie. Dit in het kader van het 6 x 11-jarig bestaan van de vereniging.

De complete familie Vinken uit de Brunssumse wijk de Langeberg werd zaterdag geproclameerd. Carnaval wordt bij de familie Vinken groot geschreven. Prins Ivo is de zoon van de Kerkraadse buuttereedner Wiel Vinken. Zijn vrouw Manon had in Nuth ook al jeugdprinses moeten worden van de Nachuule, echter door de golfoorlog werd toen de carnaval afgeblazen. Nu gaat deze droom alsnog in vervulling.

De kinderen Bram en Lieke houden ook van feestvieren en gezelligheid en vormen het jeugdprinsenpaar van de Brikkebekkesj.

Hierdoor heeft de jubilerende carnavalsvereniging een heuse prinsenfamilie.

foto © ZO-NWS | CV de Brikkebekkesch

weerfoto november