Presentatie toekomstplan BMV De Henkhof in juli

29930

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een nieuw toekomstplan voor BMV De Henkhof in Merkelbeek. Op 8 juli wordt een concept van het toekomstplan gepresenteerd aan de bewoners.

De presentatie zal om 19.30 uur plaatsvinden in de BMV aan de Clemensweg. 

Tijdens de brainstormsessie Dorpslab konden bewoners en vertegenwoordigers van verenigingen hun visies over de brede maatschappelijke voorziening in Merkelbeek kenbaar maken. 

Uit de sessies van Dorplab bleek wel dat er het een en ander verbeterd kon worden aan De Henkhof. Een groot punt is dat er op het gebied van energiebesparing nog grote stappen te maken zijn en dat terwijl het gemeenschapshuis enkele jaren geleden nog voor meerdere miljoenen euro's is verbouwd.

Ook is het van groot belang dat De Henkhof minder afhankelijk wordt van gemeentelijke subsidies. Nu moet de gemeente Beekdaelen jaarlijks een tekort van 20.000 euro opvangen om de exploitatie rond te krijgen. De nabijgelegen voetbalclub Woander Forest maakt geen deel uit van de BMV zoals dat bij de originele plannen weld de bedoelingwas. De fusieclub heeft tijdens de bijeenkomsten van Dorbslab en in overleggen met de gemeente wel laten weten daar waar mogelijk een bijdrage te leveren aan De Henkhof. 

De basisschool, peuterspeelzaal, bibliotheek en het gemeenschapshuis zitten sinds 2016 in één gebouw. 

Aanmelden voor deze bijeenkomst is verplicht en kan via www.toekomstdehenkhof.nl

weerfoto juni

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019