Premiere films Europa week

21729 Leerlingen van diverse scholen uit Parkstad, Aken en België hebben onlangs deelgenomen aan de Europaweek. Ook leerlingen van het Romboutscollege in Brunssum deden mee aan dit grensoverschrijdende project.

Eén van de eindresultaten van het project is de film Drie stenen - Vier Grenzen. Deze wordt op maandag 7 mei voor het eerst aan het publiek getoond. De première is om 11.30 uur in het Forum van het Paul-Julius-Reuter-Berufskolleg in Aken.

De leerlingen hebben samen met Duitse studenten de geschiedenis van Neutraal-Moresnet in kaart gebracht. Dat was een kleine Belgische gemeenschap ten zuiden van het Drielandenpunt in Vaals, waar burgers ruim een eeuw zonder regering gelukkig en welvarend konden zijn.

Aansluitend aan de première is er een korte discussieronde met Europarlementariër Arndt Kohn.

Naast de leerlingen van het Romboutscollege waren er ook leerlingen van het Broeklandcollege en het Grotiuscollege bij het project betrokken.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019