Pop-up museum in Maankwartier geopend

In het maankwartier in Heerlen is dinsdag het pop-up museum over de mijnen geopend. Wethouder Jordy Clement ging de eerste bezoekers met een mijnlamp voor.

Omdat het in september 75 jaar geleden is dat Limburg werd bevrijd, staat de tentoonstelling in het teken van de mijnen tijdens de oorlog. Tijdens de Duitse bezetting bleven de mijnen in gebruik. De bezetters confisqueerden een groot deel van de kolen die uit de Limburgse bodem gehaald werden. Daarnaast eisten zij dat de productie opgeschroefd werd. Dat leidde tot verzet bij de mijnwerkers.

Dankzij een samenwerking van onder andere het Nederlands Mijnmuseum, Continium Discovery Center Kerkrade, diverse stichtingen, de gemeente Heerlen en de provincie is er een bijzondere expositie tot stand gekomen.

Het pop-up museum is nog tot en met 29 september van dinsdag tot en met zondag gratis te bezoeken tussen 11.00 en 16.00 uur.

Kijk hier naar een fotoverslag van de opening van het pop-up museum over de mijnen >>

26811 foto © ZO-NWS | Anja Timmers

weerfoto september