Pop-up museum goed bezocht

27064

Het pop-up museum in het Maankwartier in Heerlen is de afgelopen vier weken door veel mensen bezocht. De tijdelijke tentoonstelling werd gemiddeld door zo'n 150 mensen per dag bezocht.

De tentoonstelling Kolen en Granaten vond plaats in het kader van 75 jaar bevrijding van Limburg. De keuze voor het nieuwe Maankwartier bleek vanwege de grote opkomst de juiste te zijn. Het Nederlands Mijnmuseum had deze stroom van mensen niet aangekund.

Tijdens de Duitse bezetting bleven de mijnen in gebruik. De bezetters confisqueerden een groot deel van de kolen die uit de Limburgse bodem gehaald werden. Daarnaast eisten zij dat de productie opgeschroefd werd. Dat leidde tot verzet bij de mijnwerkers.

Dankzij een samenwerking van onder andere het Nederlands Mijnmuseum, Continium Discovery Center Kerkrade, diverse stichtingen, de gemeente Heerlen en de provincie was er een bijzondere expositie rondom de mijnen en de bezetters samengesteld.

 

weerfoto september

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019