Politiek zet vraagtekens bij compensatieregeling

24071

Ook de politiek in Den Haag zet vraagtekens bij de huidige compensatieregeling voor oud-POMS-medewerkers. De oppositiepartijen zijn het met de gedupeerden eens dat er van alles schort aan de regeling.

Donderdag was er door de vaste kamercommissie voor Defensie een rondetafelgesprek georganiseerd. Hiervoor waren diverse deskundigen, vakbondsbestuurders en ook oud POMS-medewerkers die te kampen hebben met de gevolgen van het werken met chroom-6.

Ook de oppositie vindt dat de financiële vergoeding hoger moet en dat ook de lijst met ziektes die voor compensatie in aanmerking komen, uitgebreid moet worden. Een ander groot probleem is dat nabestaanden vaak in de kou blijven staan.

Op de POMS-sites zoals in Brunssum en Eygelshoven werd Amerikaans legermaterieel onderhouden. Op deze voertuigen zat verf waarin de giftige stof chroom-6 verwerkt zit. Daarnaast stond het personeel ook bloot aan andere zware metalen.

Tijdens het debat in de Tweede Kamer gaan de partijen volgende week pleiten voor een betere regeling.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019