Politie nog vaak te laat bij spoed

23052 De Limburgse politie is bij spoedgevallen vaak nog te lang onderweg. In 20 procent van de zogenaamde prio1-meldingen is meer dan 15 minuten nodig om ter plaatse te komen, dat ondanks het gebruik van zwaailichten en sirene.

Dat blijkt uit de cijfers die de politie heeft bekendgemaakt.

De politie streeft er naar om in 90 procent van de dpoedgevallen binnen een kwartier ter plaatse te zijn. Eerder bleek al dat dat percentage vooral in Limburg zeer ambitieus was. In de grote steden lukt dat nog enigszins, echter in de landelijke gemeenten blijkt het een stuk lastiger om op tijd ter plaatse te zijn. Vooral in Simpelveld duurt het vaak langer voordat de politie arriveert.

Toch heeft de politie al een flinke stap voorwaarts gemaakt. In de eerste 6 maanden van 2017 was de politie in 76,5 procent op tijd en het afgelopen halfjaar is dat gestegen naar 79.9 procent.

 


 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019