Plannen voor zorgboerderij in Schinveld

29551

Als het aan zorgcoach René van Leeuwen uit Geleen ligt, komt er aan de rand van Schinveld een zorgboerderij. Hij heeft een concept uitgewerkt voor zijn weiland aan de Heringsbosch.

De gemeente heeft het plan dat het weiland met fruitbomen moet omtoveren tot een zorgboerderij met herstellingsoord en bed and breakfast van tafel geveegd. Van Leeuwen wil namelijk bouwen op het grondstuk dat hij in 2017 kocht. Dat is echter volgens het bestemmingsplan niet toegestaan.

Toch wil de ondernemer zijn plannen van een zorgboerderij doorzetten. In welke vorm dat gaat gebeuren, is op dit moment nog onduidelijk. De coach komt regelmatig met cliënten van zijn praktijk in Geleen naar het weiland nabij de Duitse grens. Hij begeleidt mensen met een burn-out of angststoornissen. Van Leeuwen hoopt dat de gemeente Beekdaelen toch nog wil meewerken aan zijn plan.

Weerfoto mei

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019