Plannen voor grote zonneweide in Brunssum

24053

Aan de rand van Brunssum moet een grote zonneweide komen. Het plan komt van diverse grondeigenaren in de wijk Amstenraderveld en die werken samen met KiesZon.

Op 8 november wordt een inloopbijeenkomst gehouden in het trefcentrum aan de Maanstraat in Treebeek. Tussen 16.00 en 20.00 uur krijgen geïnteresseerden te horen hoe de plannen er uitzien en hoe zij zelf ook voordeel kunnen hebben van de zonneweide. Omwonenden kunnen namelijk zonnepanelen adopteren.

De 9 hectare grote zonneweide komt voor het grootste deel op het grondstuk van de adellijke familie D'Ansembourg. De familie is ook de huidige eigenaar van het kasteel Amstenrade. Daarnaast zijn nog 13 grondeigenaren betrokken bij het plan.

Op het grondstuk kunnen 20.000 tot 30.000 zonnepanelen geplaatst worden. Die zouden voldoende stroom kunnen opwekken voor zo'n 2.000 huishoudens.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019