Plannen NWW kostten provincie 330.000 euro

20782 De plannen van Nature Wonder World hebben de provincie Limburg ruim 330.000 euro gekost. Dat is volgens Dagblad De Limburger het antwoord op vragen van Provinciale Staten.

In 2010 presenteerde initiatiefnemer Jean Gelissen plannen om op de Oostflank in Brunssum een megapretpark te bouwen. Naast bijdragen van de gemeente Brunssum, Parkstad Limburg werd ook de Provincie gevraagd voor een financiële bijdrage.

Zo reserveerde de gemeente Brunssum al 1,5 miljoen euro voor de ontwikkeling van het gebied. In het verleden werd ook al geld uitgetrokken voor het opstellen van de plannen en haalbaarheidsonderzoeken.

De plannen liepen al de nodige vertraging op door onduidelijkheid over de komst van de Buitenring en de economische crisis zorgde er ook voor dat het 750 miljoen kostende project niet snel van de grond kwam. Eind november trok Jean Gelissen de stekker uit het project. Volgens de directeur van Toverland was het politieke draagvlak voor het plan in Brunssum verdwenen. 

De gemeente Brunssum is nu aan het kijken naar een alternatieve ontwikkeling voor het gebied. Ook wordt gekeken of een schadevergoeding mogelijk is.

De dikke drie ton die de provincie heeft uitgegeven zijn voornamelijk gebuikt voor haalbaarheidsstudies. Ook de werkbezoeken van gedeputeerden Eric Geurts en Ger Koopmans aan Europapark in Duitsland werden uit het budget betaald.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019