Pilot met Huis van het Recht start in Heerlen

27890 In Heerlen is een pilot met het eerste Huis van het Recht van start gegaan. Doel is om mensen met meedere problemen de juiste weg naar hulpverlenende organisaties te wijzen.

Het Huis van het Recht is een samenwerking van de Rechtbank Limburg, de Gemeente Heerlen en het Juridisch Loket. Daarnaast zijn ook het Openbaar Ministerie, de Raad voor de Kinderbescherming en diverse woningcorporaties aangesloten bij de pilot.

Mensen met problemen op het gebied van bijvoorbeeld schulden, huisvesting, verstoorde relaties of verslaving kunnen vanaf nu terecht bij een fysiek loket. Door hulp en advies op maat wordt getracht verdere escalatie van de problemen te voorkomen.

Het loket van het Huis van het Recht wordt ingericht in het pand aan de Geerstraat in Heerlen waar ook het Juridisch Loket gevestigd is. Waarnemend burgemeester Emile Roemer is blij met de pilot. "Door de samenwerking kan de gemeente echt iets betekenen voor de burger en op die manier de samenleving sterker maken", zegt Roemer.

 

Weerfoto januari

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019