Petitie tegen Parkstad Buitenring

3573 Tegenstanders van de buitenring zijn een petitie begonnen tegen de ringweg rond Parkstad. Het initiatief komt van GroenLinks, de SP en de Stichting Buitenring Nee.

Met de petitie willen ze voorkomen dat de weg er komt. GroenLinks vindt dat het plan volledig uit de hand is gelopen. Volgens berekeningen zou de weg nu bijna een half miljard euro gaan kosten, terwijl in de oorspronkelijke opzet zou zijn uitgegaan van 80 miljoen euro. De organisaties vinden dat de verkeersproblemen en bereikbaarheid in Parkstad ook goedkoper kunnen worden opgelost.

Onlangs berichtte de Raad van State dat de komende anderhalf jaar nog geen uitspraak te verwachten is. De provincie en de Parkstad-gemeenten bekijken nu wat het beste scenario is om de ringweg alsnog te realiseren. Vóór 1 juli moet dat duidelijk zijn.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019