Petitie ingediend tegen slagboom in Vaesrade

26132

Bijna 500 inwoners van Vaesrade hebben een petitie ondertekend tegen de slagboom in de Naanhofsweg. De bereikbaarheid van het dorp wordt volgens hen ernstig belemmerd.

De slagboom werd aanvankelijk geplaatst om het sluipverkeer te weren. De Provincie en de toenmalige gemeente Nuth vreesden dat na de aanleg van de Buitenring veel auto' s gebruik gingen maken van de Naanhofsweg en dan zou er teveel stikstof in het gebied komen.

Een deel van de inwoners van Vaesrade betwijfelt of die massale verkeersstroom er komt als de slagboom verwijderd wordt. Nu kunnen alleen enkele bedrijven de slagboom openen.

Dat ze vanwege de slagboom een stuk moeten omrijden om de Buitenring te bereiken zien veel inwoners van Vaesrade ook als een nadeel. Anderen zien er het voordeel van in, want door de slagboom is nauwelijks nog verkeer in de Naanhofsweg en kunnen de kinderen weer op straat spelen.

Bekijk je dit bericht via de LOO-tv app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019